Рекламите във Facebook са чудесен избор и могат да донесат значителни

...
Рекламите във Facebook са чудесен избор и могат да донесат значителни
Коментари Харесай

Без експерименти!

Рекламите във Фейсбук са превъзходен избор и могат да донесат обилни изгоди, като по едно и също време усилват информираността на марката и продажбите. Често обаче може да се случи да похарчите всичките си пари, без да постигнете мечтаните резултати.

Като всяка маркетинг платформа, Фейсбук изисква повече от единствено ангажиращо копи и изпъкващи визуализации. Избягвайки тези 3 чести неточности, можете да увеличите възможностите си да постигнете задачите си.

Постоянни реклами

За разлика от обичайните медии, като малкия екран и радиото, при обществените медии не би трябвало да показвате една и съща реклама по през целия ден и цяла нощ. Ако не поставите предел върху това какъв брой постоянно се демонстрират рекламите ви, рискувате да пренаситите таргет аудиторията си – в действителност, изследване на изданието The Drum демонстрира, че потребителите могат да стартират да се уморят от акцията ви 3 дни след лансирането ѝ, в случай че не внимавате.

Един от най-хубавите способи да избегнете тази заплаха е да създадете график за рекламните си акции. Това ви дава опция да се показвате тогава, когато е най-релевантно по отношение на целевата ви аудитория. Достигайки до потребителите във времена, в които е евентуално да купят, и минимизирайки риска от пренасищане, ще видите усъвършенстване.

Ремаркетинг

Промотирането на артикули пред към този момент извоювани консуматори има своите изгоди, само че не желаете един човек да продължава да вижда една и съща реклама, откакто един път е кликнал на нея и е стигнал до заветната покупка. Ако някой към този момент си е взаимодействал с една реклама, той евентуално не би желал да я вижда още веднъж.

За да избегнете това, изключвайте от описите си хора, които към този момент са си купили продукта ви, да вземем за пример предишния месец. Така ще дадете път на новите аудитории и няма да досаждате на към този момент извоюваната такава.

Липса на опити

Всяка публика е друга, а това значи, че ще реагира и ще се ангажира друго с другите видове промоции. Прекалено доста марки употребяват бюджетите си за общоприети реклами в новинарския поток на Фейсбук или залагат на криейтивите в дясната колона на уеб страницата. Имате по-добра алтернатива, като създавате по-ангажиращи акции посредством изпробване с разнообразни формати, като да вземем за пример GIF.

Проучване, споделено от Фейсбук, демонстрира, че марката за облекло Champs Sports е нараснал възвръщаемостта на вложенията си в платформата, употребявайки 6-секундно видео вместо 30-секундно.

Оптимизирайки акциите си за Фейсбук аудиториите, може да бъдете сигурни, че няма да надвишите бюджета си, а резултатите ще бъдат приемливи.

По материал на Нейтън Резник за Social Media Today
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР